Grönsakscouscous med feta
4 port.
1 st fänkål, strimlad
1 gul paprika i bitar
5 dl tomatjuice
2 pressade vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongstärning
4 dl couscous
1 ½ dl svarta oliver
200 g fetaost
Till servering: Matyoghurt/crème fraiche och ev. sallad.
Strimla fänkålen och paprikan. Koka upp tomatjuice, vitlök och smulad buljongtärning i en kastrull. Ta bort från värmen. Blanda ner couscousen och låt den svälla under lock ca 5 min. Under tiden - stek grönsakerna mjuka i en stor stekpanna. Rör couscousen fluffig med en gaffel och blanda ner den samt oliver och tärnad fetaost i stekpannan. Servera med matyoghurt.
1 st fänkål, strimlad
1 gul paprika i bitar
5 dl tomatjuice
2 pressade vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongstärning
4 dl couscous
1 ½ dl svarta oliver
200 g fetaost
Till servering: Matyoghurt/crème fraiche och ev. sallad.
Strimla fänkålen och paprikan. Koka upp tomatjuice, vitlök och smulad buljongtärning i en kastrull. Ta bort från värmen. Blanda ner couscousen och låt den svälla under lock ca 5 min. Under tiden - stek grönsakerna mjuka i en stor stekpanna. Rör couscousen fluffig med en gaffel och blanda ner den samt oliver och tärnad fetaost i stekpannan. Servera med matyoghurt.
Kommentarer
Trackback