Cykelverkstad

När jag skulle hämta cykeln ur cykelrummet igår upptäckte jag att jag hade världens plattaste däck. Det är sant! Världens plattaste däck. Det var bara att börja promenera för att inte komma försent till labben.

Idag har jag fixat ny slang och nytt däck (gummit var helt sprucket på det gamla :S) och sen hjälpte O mig att byta. Så nu har jag sprillans nytt bakdäck :D



Nyss hände förresten något som aldrig hänt förut. O gick och hämtade tändstickor och tände tre ljus! Det kan kanske verka ganska simpelt men för mig är det en jättesstor grej. Så fort jag försöker skapa mysstämning och tänder ljus så brukar han klaga på att han svettas. Vem vet, jag kanske har omvänt honom :P

Men men - nu blir det mys i soffan.

Trevlig kväll!

En oikti öschöte

Har haft en hantverkare här idag, en riktig öschgötte. Snacka det kunde han! Och jag kände mig som en riktig norrlänning :P Svarade artigt "ja joå ja" då han drog hela släktens historia och var han hade bott när han var 11 och vem han åkte buss med till skolan. Jag kände mig som världens lugnaste och det kändes som att jag pratade i slowmotion.

Anledningen till att han var här var förresten att han skulle laga vårat tak! (ÄNTLIGEN!) Innan jul så höll dom på och renoverade i lägenheten ovanför våran och när dom bilade i badrummet så lossnade en bit av vårat tak - det låter värre än det är.

Men nu är det fixat och klart!

Nu - rotfruktspannkaka med keso = mums!!

Måh

Sitter i soffan och tittar på Let's Dance och sufar. O gillar inte Let's Dance, så han sitter inne i sovrummet framför sin dator och gör nåt annat. Nyss så kom han in och gav mig en kyss. Jag såg ut som ett frågetecken.
- Bara så att du vet att jag inte glömt bort dig...
sa han då.
Mååh! Det är kärlek.

Hej hej

Sjukt lång tid har nu gått sen jag skrev mitt senaste inlägg och egentligen vet jag inte riktigt varför. Har bara varit sjukt opeppad på att blogga.


Julen var otroligt skön. Har bara varit hemma i lugn och ro och träffat släkt och vänner. Och vilket fantastiskt julväder vi hade!! Det var jättmysigt att landa på Falmark och bara se vitt överallt när man lyfte från ett grönt Arlanda med 6 plusgrader. För att inte tala om alla skotrar! Saknar att sitta och titta på tv i vardagsrummet och höra hur dom kör förbi på baksidan :(


När jag var hemma så passade jag på att gå en julkurs på stallet också. Superkul! Det är klart att det kändes att det var länge sen sist, har ju inte ridit på ett halvår, så det blev till att skrämma fram hästmusklerna igen. Smärtsamt :S

 


Nyårsafton var supermysig! Det var jag, O, en tallrik sushi och ett tomt hus. Mysimys.




Att komma tillbaka hit till Köpinget igen var en lättare chock. Grått, regnigt och gröna gräsmattor. Jag som just vant mig vid att vara tillbaka i schtaan igen!! Hur ska jag överleva här nere ända till påsk då jag får åka hem till snön igen. Buhu... jag skulle ljuga om jag säger att jag inte påverkats av det trista vädret. Vissa dagar har jag verkligen varit nere. Nä, jag saknar det vita.


En hel vecka har vi hunnit gå i skolan nu. Lite nya kurser men annars är allt som vanligt. Nu läser jag envariabel 2, vågfysik och programmering - abstraktion och modellering. Envariabeln känns sådär hittils, lite svårt att förstå när det är saker vi ska lära oss som egentligen hör hemma i flervariabeln och därför så får vi ingenting definierat och alla förklaringar är jätteluddiga :S Vågfysiken känns ok, kul att få börja med lite fysik. Nu i början är det mest experimentell problemlösning och labbar, sen blir det mer teori. Programmeringen känns superkul! Jag som aldrig programmerat förut känner mig lite lost men kursen är upplagd så att även vi ska klara oss igenom den så det ska nog gå bra. Igår programmerade jag en funktion som räknar ut arean på en cirkel. De ni!


För övrigt så har jag och O äntligen kommit igång med träningen på riktigt. Vi köpte träningskort på Korpen förra veckan, 300 kr för en termin om man är under 21. Det kallar jag studentpriser! Var faktiskt på ett lunchpass idag :)


Men, men, ni får ha de! Få se om jag kommer igång med bloggandet nu också, nytt år nya tag.


Kram allihopa

RSS 2.0