Helgen

Av ren lathet är detta inlägg inte särskilt detaljerat. Hoppas ni har överseende :P

Helgen spenderades i ghetto. Riktigt trevligt faktiskt. Långpromenad, Esc, vindruvor, fetaostbiffar och, ej att förglömma, fantastiskt fint väder!! Fast det är alltid trevligt att vara med O :)

Bussresan dit var kanske inte världens roligaste :S Hoppade på utebanan och åkte av - landade på rumpan. Kunde sedan inte sitta normalt på HELA bussresan.

Jag och O har börjat göra lite intresseanmälningar på lägenheter vilket är superspännande!! Känns verkligen som att det börjar vara på riktigt riktigt.

Just nu är mina lungor alldeles igendammade. Red i manegen och av nån anledning var det båda fuktigt och dammigt där inne. Snyter svart och hostar damm - precis som det brukar vara. Kan inte vara nyttigt för lungorna det där :S

Nu - dusch
Sen - läggdags

Imorgon är en annan arbetsdag :)

Dagens låt

Simple plan - your love is just a lie


21 maj

Tänk om man kunde uppfinna något, något riktigt smart. Något som löste världssvälten eller något som skapade fred. Något som underlättar för massor av människor. Som t.ex. dragkedjan. Tyvärr är ju dragkedjan redan uppfunnen :S Annars hade jag uppfunnit den ^^

Egentligen tror jag att man inte ska fundera så jättehårt... får man en bra idé så är det bara att köra. Att krysta fram något 'bara för att' löser nog ingen svält.

Har förresten fått ett nytt jobb!! Dom ringde idag och frågade om jag kunde jobba hos dom i sommar - och jag sa ja :) Främst i och med att jag inte är garanterad jobb på mitt nuvarande jobb hela sommaren och dessutom så är det större sannolikhet att O får jobba. Helt perfekt blev det iaf :)

Ibland faller som saker bara på sin plats.

Undrar vem som uppfunnit rondellen egentligen.... den är faktiskt ruskigt smart :)

Dagens låt

Bomfunk mc's - Freestyler



'Rockamackafån'

Måndag - men onsdag i huvudet

Jobbade ju som sagt hela helgen = trött
Tjäna mycket pengar = roligt
Umgåtts med O oavbrutet i 3 dygn = händer inte ofta
Gjort en 'paprikagodiskaktus' till nybliven 40-åring (eller var det 21?) = busigt
Ringt af och avbokat möte pga att jag ska jobba = grymt skönt

Nu - äta middag + duscha. Är nyhemkommen från stallet :)


Idag

- Lunch med P på stan :)
- Möta upp O :)
- Stallet :)

Imorgon - Jobb :)

Trevlig helg!!

Vad hände??

Helt plötsligt blir det kris. O ringer och säger att han ska jobba lör, sön, mån och att dom har kontaktat mig och att jag också ska jobba då.

Hade jag ingen aning om :S Så vitt jag visste skulle jag inte börja föränn på mån.

Ringer upp AD och frågar, visar sig att jag får jobba då också om jag vill. Men dom tänkte att dom skulle ringa O först för då kunde jag inte säga nej i och med att jag förmodligen skulle vara med O hela helgen ändå så då skulle jag inte ha nåt annat att göra.

Eller var det så?? Efterkonstruktion??

Jaja... blir så att jag jobbar i helgen också. Alltid nice med OB :)

Blinding Light

Läs inte den här boken. Den är seg, tråkig och har det minsta typsnittet i historien. Det har säkert tagit mig ett halvår att läsa ut den... och då har jag ändå läst några sidor varje kväll :S

"Twenty years ago, Slade Steadman wrote Trespassing, a book about travelling that became an instant bestseller. Slade has lived on the royalties ever since - and not published another word.

On a trip to Ecuador with his girlfriend Ava, Slade takes a drug that makes him temporarily blind, yet which unlocks the creativity he has been searching for. Back home in Martha's Vineyard, Slade effortlessly pens a novel that will once more bring him celebrity. But the drug has other, unexpected side-effects: Slade has startling insights into the people around him. Yet with this second sight comes the threat of a more permanent blindness. A sightlessness from which there may be no release..."

And that's it... boken handlar inte om någonting annat. Den är bara tråkig och det hade räckt att bara läsa baksidan. Okej, jag erkänner, vid ett, möjligtvis två tillfällen blir det liiiite spännande. Men annars var det bara att kämpa sig igenom.

Får han tillbaka synen?? Vet ej, förstod inte riktigt slutet. Det var fullt av konstiga metaforer. Han kan ha fått det, men han kan även ha dött och på så sätt fått det (?). Vem vet....

"The fear of all maskwearers is to be unmasked."

Tips: Läs INTE



Tjopptjopp

Får börja jobba igen på måndag!!

Ingen är lyckligare än jag...

få se hur länge det håller i sig bara

För övrigt...

...så ler jag alltid när jag tänker på Dig.

Ser ut som ett fån :P

Alla kan backa med släp

Torsdag: 16:00 - 20:30    = 4,5 h
Fredag: 10:00 - 22:30      = 12,5 h
Lördag: 07:00 - 20:30      = 13,5 h
Söndag: 08:30 - 12:00     = 3,5 h 
Måndag: 15:30 - 19:30    = 4,0 h

Jobbigt men otroligt kul :)


Tävlingen gick bra, helt ok. I LC:1:an kom jag trea trots att jag fått stå och vänta jättelänge, banan var nyvattnad = lervälling samt att det var två personer som krattade (!) inne på banan medan jag red programmet.

LB:1:an gick sådär, han var för öppen i formen så det fick jag avdrag på annars var det helt ok. Hamnade nånstans i mitten.

Lastning + transport hit och dit gick helt fantastiskt bra. Snällare häst får man leta efter.

Körde förresten transporten själv och blev tvungen att backa två (!) ggr men det gick superbra!! Tar man sig bara tid fixar man det mesta.

My new philosophy: Alla kan backa med släp


Har faktiskt hunnit träffa O i helgen också, trots att man knappt kan tro det. Att träffa underbare O på lördag kväll efter att ha varit på stallet i 13,5 h var så otroligt obeskrivbart härligt. Den dan kan knappast ha blivit bättre. Att vi dessutom var ensamma hemma gjorde inte saken sämre :P


Idag känner jag mig bara allmänt slut. Kanske inte så konstigt :P

Dagens låt

Metro Jets - The Morning Show


Nuvarande sinnestämning

Effektiv alt. 'speedad'


Jobb som jobb?

Snacka om att det blev mycket samtidigt.

Torsdag - bygga bana inför fredagen + bygga boxar i manegen.
Fredag - Jobbar som banpersonal 15:00 och framåt två klasser. Innan dess hade jag tänkt skritta Devvan en sväng i skogen + helst hinna förbereda så mkt som möjligt inför lördagen. Badning, knoppning, smörjning av träns + stövlar etc. = heldag.
Lördag - dressyrtävling Sarf. Lätt C:1 + B1. Första start ponny 8:00 d.e. häst. Bara att hitta igen + koppla på transporten lär ta ett tag :S
Söndag - Jobbar som banpersonal hela förmiddagen.

Idag - Förhoppningsvis hinna kratta färdigt gården och sen måste jag leta reda på alla mina tävlingssaker så att det inte blir kris på lördag...

...och mitt i alltihop har jag en mamma som upptäckt rorövovarorsospoproråkoketot.


Jo, det där med transporten... det löste sig faktiskt till sist. Blev så att jag hyr stallets, kan ju bara dra 1400 med Toyotan och den väger bara 13. Helt perfekt :)

För övrigt har jag inte sovit en lugn natt den här veckan.

Natten måntis - drömde minst 15 olika sorters drömmar om vad som skulle hända om jag inte hittade en transport i tid inkl. att rida till tävlingsplatsen. Stackars Devvan :( Han var helt slut och orkade inte genomföra programmet.

Natten tisons trodde jag att allt skulle vara lugnt, jag hade ju hittat en transport men tji fick jag. Har drömt hela natten om felridningar, hästar som vägrar gå in i transporterna, att jag inte skulle hinna till tävlingsplatsen i tid etc.

INTE KUL!! Det kan ju inte vara nyttigt :S Försöker verkligen tänka på vad vår "mentala coach" sa den enda gången vi har träffat henne hittills. Att vi inte skulle tänka på vad vi inte vill ska hända osv. eftersom hjärnan inte kan bilda sig en bild av inte. Men det är jättejättesvårt!! När jag tänker på vad jag inte får tänka på för att jag inte vill att det ska hända så har jag ju som redan tänkt det jag inte får tänka... fattar ni?? Svårt är det iaf :S Kommer i bästa fall vara ett nervvrak på lördag.

Wish me luck - det kan behövas

Inoljad och klar

Förmiddagen har spenderats liggandes på knä på balkongen med en pensel i högsta hugg. HELA balkongen är numera inoljad. Iaf för den här säsongen :S Kan man bli hög på olja?? Svar ja... eller hög och hög... snarare illamående.

För att inte bli helt uttråkad bestämde jag mig för att göra det hela lite mer random. Varför olja in balkongen i ett helt vanligt tråkigt tråkatråk mönster då man kan olja in den lite mer som... tja... jag kallar min metod "tetris". Måste medge att det blev lite spännande där på slutet men jag klarade det. Jag slapp kliva i oljan och jag slapp hoppa från balkongen. Att det dessutom bara tog 1 timme måste ju innebära att jag satte nytt highscore. Helt perfekt.

Vad finns det att säga om helgen då??

Valborgs var riktigt trevligt. Riktigtriktigt trevligt faktiskt. Jag & O, M & G, E & J (den manliga J) samt J (den kvinnliga J) & V grillade, chillade, fikade, pratade och lekte (!). Efter tjatet från G så blev den några vändor Maffia iaf. Hehe... Sen kom P, K och R + en massa andra bokstäver som jag inte vet vilka det var... fast dom drog ganska fort igen.

Torsdag var en mysdag. Hade tänkt åka ut till stallet och titta på klubbtävlingarna... men första start var 10 och det var väl typ då vi tog oss upp ur sängen. Dessutom hade jag inte bytt till sommardäck än så det fick bli till att göra det istället. O hade tänkt hjälpa till men det slutade med att han bara satt och tittade på... så han gick och lekte med r6an istället.

Fredag hände inte så mkt.... var på stan och fixade en ny bikini samt var på stallet.

På lördan var jag ute och påtade i trädgården mest hela dan, sen kom O och det blev en oinplanerad tripp till stan och grillning med J och S och några andra. På väg hem blev vi omkörda av nån skrotbil som stank äckeldiesel och som inte heller fanns i vägverkets register. Så är det att bo i en förort :P

Igår gick jag barfota för första gången det här året.

Nu ska jag käka middag och dra till stallet. Har barnen och sen så blir det dressyr för mig.

Ha dé


Dagens låt

James Brown - Play That Funky Music

Eats, Shoots & Leaves

"A panda walks into a cafe. He orders a sandwich, eats it, then draws a gun and fires two shots in the air.

"Why?" asks the confused waiter, as the panda makes towards the exit. The panda produces a badly punctuated wildlife manual and tosses it over his shoulder.

"I'm a panda," he says, at the door. "Look it up."

The waiter turns to the relevant entry and, sure enough, finds an explanation.

"Panda. Large black-and-white bear-like mammal, native to China. Eats, shoots and leaves."

So, punctuation really does matter, even if it is only occasionelly a matter of life and death.

                                       
Image:ES&L.png

Detta kan tyckas vara den ultimata tråkboken - en bok om engelsk grammatik. Men det är den absoulut inte!! Det är lätt en av de mest underhållande böckerna jag läst på senare tid. Grammatik är ju annars ett ämne som lätt blir väldigt tråkigt men inte här. Olika typer av punctuation behandlas i 7 olika kapitel, det ena mer intressant än det andra. Lynne Truss skriver på ett sätt som håller en intresserad genom hela boken.

Tänkte ge er ett kort avsnitt ur boken. Sid. 129-130 ur kapitlet "Airs and Graces"


"See how the sense changes with the punctuation in this example:

Tom locked himself in the shed. England lost to Argentina.

These two statements, as they stand, could be quite unrelated. They merely tell you two thing´s have happened, in the past tense.

Tom locked himself in the shed; England lost to Argentina.

We can infer from the semicolon that these events occurred at the same time, although it is possible that Tom locked himself in the shed because he couldn't bear to watch the match and therefore still doesn't know the outcome. With the semicolon in place, Tom locking himself in the shed and England losing to Argentina sound like two things that really got on the nerves of someone else. "It was a terrible day, Mum: Tom locked himself in the shed; England lost to Argentina; the rabbit electrocuted itself by biting into the power cable of the washing machine."

Tom locked himself in the shed: England lost to Argentina.

All is now clear. Tom locked himself in the shed because England lost to Argentina. And who can blame him, that's what I say."

RSS 2.0