"Hehe... Jon Blund!!"

I'm back. Kanske gladare och lyckligare än jag någonsin varit förut. Resan till Sthlm med O har verkligen varit otroligt, otroligt mysig. Hotellet var superfräscht, 4-stjärnigt och låg mitt i en jättegalleria. Dom höll på att byta Tv-apparater på rummen, så vi blev uppgraderade till business class med allt vad det innebar + splitterny 32tums plattTv. Varför lägga ut 90 spänn på bio då man kan mysa på hotellrummet i 2-meters bred säng och titta på jätteTv??

Vi har promenerat i gamla stan, sett slottet + regeringen, shoppat, åkt tunnelbana, tagit hoppbilder, ätit frukt på konserthustrappan, ätit i foodcourten i kungshallen, shoppat, ätit på pizzahut, sett "sthlm by night", shoppat, korsat plattan, shoppat... och sa jag det? Shoppat!!

Summarsumarum: Fint väder, mys, skoj, nya kläder & jättegod mat.

Nu är jag hemma och degar. Tog hela morgonen att packa upp väskan :S Snart kommer O hit, det blir pizza ikväll.

Tingeling

"Jag tänker på en vägsnutt på E4:an... gissa vilken!!"


image161

Påskarrangemang

Jag och mamma gjorde jättesöta påskarrangemang igårkväll. Och idag då jag kom hem från stan, så hade alla små påskliljorna börjat blomma!! :)

  

  

GLAD PÅSK ALLIHOPA!!

Tenta :(

Så var det tentadags igen. Jag blir så otroligt nervös, fattar inte vad det är :S Kan knappt sova på natten innan och sen kan jag knappt tänka på något annat.
Hehe... näää, det är ju O som har tenta. Och så farligt är det faktiskt inte, men lite nervös, det blir jag allt :)

Lycka till älskling!! (Vi syns på torsdag ;))

Fröööööken...

-...vet du vad??
- Nä vad då??
- jag har en kille i min klass som hade brunt hår men nu har han färgat det svart!!
- Jaha... Hehe... ja det var ju intressant (väntar fortfarande på själva poängen)
- Mäh! Det var ju ingenting! I miiiiin klass.... där går det då en kille som har varit i Egypten! Sådeså!

Söndakväll

A saknar O :(

Lördakväll

A saknar O :(

Fredagkväll

A saknar O :(

"Hon är som en färsk frukt"

(Mamma om en tjej som hon tyckte var en frisk fläkt)

Måste bara berätta vad som hände igår på bussen. Det började med att jag tyckte att den var lite sen... mitt på dan brukar det inte ta så lång tid för den att köra till min hållplats då det inte är så mkt folk som åker. Detta fick sin förklaring när bussen kom. Den var nämligen FULLproppad med barn. Och inte vilka barn som helst, utan alla miljoner barn jag trängts med på badhuset. Till saken hör den att det var en dragspelsbuss = det finns ganska mkt platser. Men inte en enda var ledig. Så det var bara till att ställa sig och hålla hårt i stången. Naturligtvis skulle alla barn ända in i stan också. Så det blev en 40 min lång stående bussfärd som var allt annat än rak. Jag som hade tänkt slå mig ner i bakre delen av bussen, koppla in mp3-spelaren och bara slappa i 40 min. Nä! Det blev till att klamra sig fast istället.

Fikat med P var däremot supertrevligt!!

Sen bar det av med mamma till maxi för att helghandla. Träffade en gammal arbetskamrat. Trevligt, trevligt.

Summasummarum: Det var en rolig dag, även om den var lite hektisk... iaf mot för vad jag är van vid. Hehe...

Nu ska jag bädda min säng och ta tag i endel saker som borde blivit gjorda för länge sen. Senare ieftermiddag bär det av till "le stable".

Tittelitut


Simmelisim

Har varit på badhuset hela morgonen och simmat, jag och hundratusentals barn :P Haha... näedå, dom var jättesöta (fast lite ivägen :S). Nu är jag iaf helt slut i hela kroppen och är superstressad för om 20 minuter måste jag springa till bussen. Jag ska nämligen träffa P på stan och fika!! Pappa behövde låna bilen så han fick ta den, så det blir buss idag.

Trevlig onsdag!!


Just de ja...

Glömde berätta om den überläskiga mardrömmen jag hade i helgen :S Jag drömde att all fetaost i hela världen helt plötsligt smakade + hade samma konsistens som halloumi. Halloumi är, helt seriöst, det absoulut äckligaste jag vet... jag får kväljningar när jag tänker på det... HUVVA!! Nej usch, all fetaost i hela världen var borta och jag skulle aldrig mer få smaka en helt perfekt grekisk feta.

Tur att det bara var en mardröm...

Ny konstgräsplan

Var ute och promenixade och fick till min stora förvåning se detta:

image156

För nån vecka sen var hela planen fylld med snö!! Fick då förklarat av lillebrorsan att det var en ny konstgräsplan och att dom hade värmeslingor under som dom startat nu så att A-laget skulle kunna träna.

Men visst ser det superskumt ut!!

På fönsterbrädan

Liten update om vad som händer i mitt fönster... För det har faktiskt hänt en hel del sen sist. Alla pelargoner är uppe och växer så det knakar. Denna är av sorten 'Venus'.


image153


Äggplantan 'Udumalapet' är också på g, fast den har inte riktigt hunnit lika långt.

image154


Har även satt en Rosenlisa av sorten 'Bellizzy Color Balls' som även den har börjat visa sig.

image155


Sådda frön som ännu inte visat sig är sötpepparn 'Corbaci' och sommarbegonian 'Pink Queen'.

Blir till att sätta ännu fler sorter nu i eftermiddag ^^ Snart ryms de inte i mitt fönster längre :P


Dagens tips

Frusna fötter??

Testa stoppa in dom bakom datorn då du sitter och nördar. Där är det varmt och mysigt ^^

Måndag... igen

Idag är det måndag. Idag är det 10 dager tills jag träffar O igen. Det känns verkligen bara jobbigare och jobbigare att skilja åt hela tiden, fastän det kanske borde bli lättare :(

Helgen var kul och mysig. Jag, O och mellanbrorsan har grävt en snökoja, vilket innebär att jag har ungefär 1000 små blåmärken över hela benen då det envisades med att vara små isklumpar överallt där jag skulle sätta ner mina knän :S O grävde ett jättedjupt hål, så djupt att jag knappt tog mig upp. Eftersom jag knappt såg över kanten då jag hoppat ner uppskattar jag djupet till ca. 170 cm. Vi var jättenervösa att nåt barn skulle falla ner och fastna, men vi har då inte hört nåt.

I lördags var vi på filmkväll hos M. Jättetrevligt!! Tyvärr blev det mer mys mellan O och Pyssling än mellan O och mig då alla soffplatser var upptagna och vi blev tvungna att sitta i varsin fotölj. Lite trist...

Sen så har vi även sett film från när O var liten!! Haha... så otroligt kul.... jag har sett O utan byxor :P Hihi...

Idag har jag varit på stallet hela eftermiddagen + kvällen, en ridlärare var sjuk så jag blev tvungen att rycka in. Så förutom de vanliga barnen longerade jag också en hel hög med andra barn. Det var trav - lättridning som gällde. Dom var jätteduktiga!! Och så otroligt söta!! Hihi... endel hade så korta ben att det inte fanns hål på stiglädren, så jag fick snurra dom runt stigbyglarna ^^ Har även ridit en rätt stark ponny så nu sitter jag här, nyduschad, med två läskigt feta blåsor på vardera ringfingrarna. Iiiiuuuu.... :S

Nä, nu måste jag käka nåt... håller på att hungra ihjäl. Åt för övrigt sushi till middag. Supergott!!

Kramakram

image152

Paris/London/Stockholm?

Har just upptäckt att jag hittar bättre i Paris och London än vad jag gör i Stockholm :S

När jag tänker på Paris får jag en karta i huvudet och jag ser hur olika saker ligger i förhållande till varandra. Detta kan bero på att jag under vår vistelse i den franska huvudstaden var ensam guide. Så jag blev tvungen att sätta mig in i gatunamn, torg och tunnelbane-, ursäkta, metrosystemets uppbyggnad. Samma sak i London. Så fort vi kommer till en större stad har min familj nu fått det fula ovanan att helt förlita sig på mig. Jag har alltid full koll på vad vi ska göra, vilken ordning vi ska göra det samt hur vi gör för att ta oss till de olika sevärdheterna.

Men i Stockholm, där har jag aldrig behövt bry mig eftersom mamma bodde och arbetade där nere ett bra tag i sin ungdom. Jag har liksom bara följt efter dom som kan. Jag vet precis hur hötorget, sergelstorg, gamla stan, t-centralen etc. ser ut. Jag har ju varit där en massa gånger. Men jag har ingen aning om hur allting ligger i förhållande till varandra. Kan bero på att jag aldrig sett en karta över staden :S

Nä, det blir till att sätta sig in i det hela fram till påsk.

För övrigt är jag jättejättepeppad. I förrgår kväll, efter att jag bokade biljetterna, blev jag tvungen att ta fram min nya resväska och provdra den i hallen fram och tillbaka framför den stora spegeln. Bara för att se hur det såg ut liksom. Pappa tyckte att det var jättelustigt ^^

Sluttjatat! Nu blir det till att laga middag.

Fråga

Finns det något godare i denna värld än fetaost??

Peppipepp

Idag har det varit HELT fantastiskt väder. Och jag överdriver inte det minsta när jag säger det. Några minusgrader och alldeles, alldeles klarblå himmel. Dagen har spenderats i stallet och på hästryggen. En sån här dag måste man bara rida ut. Helt obeskrivbart underbart. Ska rida ut imorgon också :P

För övrigt är jag überpeppad. Jag och O drar till Sthlm till påsk!! Mamma hade nån rabatt från Coop MedMera så vi får bo för 350 :- per natt på ett fyrstjärnigt hotell lite norr om centrum. Ska bli supersuper kul. Men vi ska bara vara där två nätter :( För det var bara så länge rabatten sträckte sig. Men jag hade gärna stannat längre ^^

Om nån har nåt tips på shopping + aktiviteter som inte är superdyra är det bara att höra av sig.

Topshop here I come!!


image151

RSS 2.0