Once in a lifetime...

...kanske :P

Idag när jag hade varit på stan slog jag på radion i bilen. Och, tro det eller ej, så spelade dom exakt samma låt på både Rix och på Mix. Dom var dessutom nästan på exakt samma ställe också!! Så otroligt märkligt... vad är sannolikheten??
Ja - jag kollade så att jag inte råkat ställa in samma kanal på 2:an och 5:an. Det var två olika kanaler som spelade exakt samma låt.

Köpte förresten en jättefin klänning på H&M för 158 :- ^^. Den kostade egentligen 198 :- men jag fick rabatt för att jag är med i H&Mclub. Blir till att använda den till helgen :) På lördag ska vi hälsa på O's kusiner och titta på hans nya lillkusin! Och på söndag ska stora feta släkten komma på födelsedagskalas. Ska bli superskoj!!

Saknar för övrigt O nå så in i våldet :( Har inte träffat han sen den 17:e. Som tur var är han ledig på fredag så han kommer hem redan på torsdag = supermysigt!!

Trevli' tisda' :D

Småpelargoner i massor :)

Nu har sex av åtta små pelargoner kommit upp. Alla fyra av sorten blueberry Ripple och två av sorten Venus. Dom växer verkligen så det knakar, det är nästan så att man kan se skillnad från dag till dag ^^

På äggplante- och sötpepparfronten händer det dock inte överdrivet mycket :(

image150

Dagens låt

Yelle - A cause des garçons



En årsförbrukning av...

Har alltid undrat hur det funkar det här med "en årsförbrukning av...". Alltså när man vinner en årsförbrukning av någonting.

Vinner man så mkt som man själv gör av med på ett år?
Vinner man så mkt som hushållet gör av med på ett år?
Vinner man så mkt som medelsvensson gör av med på ett år? Dvs. att mängden redan är uträknad på förhand.

Får man allting på en gång eller kan man liksom hämta ut eftersom man behöver? Jag menar, okej, bensin och sånt... då får man antagligen nåt slags tankkort som är fyllt med si och så mkt pengar eller fungerar under en viss tid. Men hur funkar det med mat? Säg att man vinner en årskonsumtion av mjölk. Får man nån slags rabattkort eller hur funkar det? Eller om man tar nånting som har lite längre hållbarshetstid, t.ex. pasta. Får man all pasta på en gång då?

Hmmm... jag vill veta!!

(Observera att det är den här typen av tankar som rör sig i mitt huvud just nu = inte särskilt bra. Jag borde fundera över hur jag ska fixa ett nytt jobb eller ha panik för att jag har 0kr i inkomst. Men just nu orkar jag bara inte tänka på dom sakerna... dom har jag ju redan tänkt på oavbrutet i 2 månader snart. Det är faktiskt lite skönt att få tänka på annat en stund.)


Intressant fråga

Mellanbrodern ställde just en väldigt intressant fråga:

- Om man stänger av ALL el i hela världen... kommer alla pengar att försvinna då?? Alltså om man inte räknar med papperspengar...

Jag svarade nåt i stil med:
 
- Nää... dom måste ju ha nån typ av "hårddisk" eller nåt som dom sparar all info på om det skulle hända.

Varvid den yngsta brodern hoppade in i samtalet:

- Men! Tänk om man är på en hockeymatch just då och alla pengar försvinner... då tar man sig ju inte hem!

Mellanbrorsan kontrade:

- Är inte hockeybussarna gratis??

- Nä... det kostar 60 kr att åka fram och tillbaka... fast det betalar man iofs då man stiger på hemma.

- HA! Just dé!!


Och vad fick vi ut av detta otroligt intressanta samtal?? Just de, ingenting. Ungefär som med örnrumpsteken på julafton. Absoulut ingenting.

- "It's the ham of the eagle!!"
- "Det är grisrumpa smartass"
- "Äh, du fattar ju INGENTING!!"

1:a pelargonen uppe!!

Årets första pelargon har nu tittat upp!! I år har jag satt 2 olika sorters pelargoner. 'Blueberry Ripple' & 'Venus'.

Först upp var denna pelargon av sorten 'Venus'

image146

image148


Har även satt en sötpeppar av sorten 'Corbaci' samt en äggplanta av sorten 'Udumalapet', men dom har inte kommit upp än.

image149

Hah

Hålet vid Lotsen är nu ett minne blott. Någon har fyllt igen det med asfalt.

Hahahahahahahahha... Skrattar bäst som skrattar sist O :P

Nu kommer jag ALDRIG mer att köra ner i det hålet. Sådeså.

Mina Ord

i T9.

ånej, ärtor, dammade, edda, deviz, eiffel, fluff, fota, frillan, friluftsdag, frisörer, dugga, fysikläxan, i2, halken, hamster, hehe, ghetto, hihi, ilet, gonatt, imorse, imorrn, hovar, isåfall, husbil, gurka, gympa, Jalle, kajutan, kaktusar, jamen, kemin, linser, klipptid, joådå, jogga, korsord, kratsa, kristallerna, krya, lugg, kursprov, näe, manege, midgård, mocka, örhängen, musikskolan, mysa, pelargon, ridning, risiga, physalis, pling, rosett, spray, pudd, pulkbacke, rullgardin, sulorna, stormvarning, strålen, sushi, pussar, pyjamas, SYO, tabascon, tandborstmuggen, toyota, usch, trgul

Jag tror att mina ord i T9 säger en hel del mig som person :)

Dagens tips

Haha... lyssnar på Krister i p3. Dagens tema är "Naken på fel plats". Så otroligt mkt roliga och konstiga historier det finns ^^.

Går att lyssna igen på http://www.sr.se/p3

Dagens låt

Backyard Babies - Minus Celcius



Det finns ett hål...

på vägen...

i asfalten...

i närheten av lotsen...

som jag ALLTID lyckas pricka av.

Måndag

Tråkmåndag. Känner mig inte alls peppad att göra någonting överhuvudtaget. Igår åkte O tillbaka till ghetto. Nästa gång vi ses är det den 29 februari, det känns som en hel evighet. Om jag ändå hade haft ett jobb så hade dagarna kanske gått lite fortare.

I torsdags var det alla hjärtans dag. Det var supermysigt. O kom hit fastän han hade föreläsning på fredagen. Vi myste, såg på TV och åt massor av godis!!

Fredagen inleddes med att jag var en sväng på af och träffade några arbetsgivare som behövde rekrytera folk. Kom dit med 10 st cv/meritförteckningar, gick därifrån med 3. Alltid något. Fick även tillfälle att inviga mina nya ridstövlar lite senare på dagen.

Lördagen var mys och kakätardagen nr.1. Det var längesen jag åt så mkt kakor. Det var kakor till frukost, lunch, middag och flera gånger däremellen. Dagen avslutades med melodifestivalen och chill med B.

Igår/söndag gick vi på avgiftning.

Idag är det måndag.... och det är 11 dagar kvar tills O kommer hem igen. 11 låååångsamma dar.

Nu ska jag ut och promenera med skräpet och sen ska jag sy en rullgardin.

Trevlig måndag :)


Nya ridstövlar ^^

Mina nya läderridstövlar från Jacson har kommit!! Är supernöjd, lite obekväma så här i början bara så jag måste gå in dom.

Dom är verkligen supersnygga.... kolla in :D

   

Dagens låt

Foals - Balloons



Melodifestivalen etc.

Vad hände?? Christer Sjögren?? Vad liknar det??
Vinnarlåt?? Ja, kanske... den är tillräckligt sliskigt ful iaf.
För övrigt trodde mamma första att han sjöng; "I love Ooooorup". Men sen tyckte hon att det var lite konstigt eftersom han var gift...

Jag O, O:s lillebror M och M:s kompis var och åkte slalom igår. Ruskigt kul faktiskt!! Måste ske snart igen. Tyvärr hade O lite problem med sin grottmannegen. Den aktiverades då folk trängde sig före i liftkön varvid uttalanden som "JAG VILL SLÅSS" skedde. Denna gen gjorde även så att han blev tvungen att tävla med mig - jobbigt.

Igår fyllde P 20 år!!!! Woho... GRATTIS!!! Jag och O tvärsvängde förbi för att säga grattis och avlämna en liten present efter vi hade varit och åkt slalom. Presenten bestod bl.a. av en paket fetaost - fråga inte.

Det var ruskigt dåligt väder när vi körde hem från slalombacken. Pga tjock dimma var sikten så dålig att man knappt såg en reflexstolpe framåt. Dessutom var det ruskigt halt. Gick inte att köra fortare än 60 fastän det var 90 väg. Vi höll typ på att krocka med en ren :S En vit en. TACK FÖR ABS-SYSTEMET!!!
Vi såg flera påkörda renar längst vägen... läskigt :S

Imorgon måste jag ta bort ljusstaken från bilen.

Hejhej

7/2

Har besiktat bilen idag. Det gick jättebra!! Inte en enda anmärkning... fast han kommenterade ljusstaken jag har i fönstret :P Undrade om jag inte var ute lite väl tidigt... eller sent eller hur man nu skulle se det. Jag tycker den är fin iaf :)
Har även varit en sväng på arbetsförmedlingen och fick lite fler tips. Få se... hoppas det tar sig och börjar hända saker snart. För det är lååååångsamt att vara arbetslös :S
Sen så har jag fått fröerna jag beställde i förra veckan från impecta. Det börjar riktigt klia i fingrarna och jag kan se en svag skiftning åt grönt :P Haha... näedå... men ska ni beställa fröer, beställ från impecta. Det är tredje året jag beställer från dom nu och dom har alltid hållit leveranstider. Att dom dessutom har ruskigt bra priser gör inte saken sämre.

Pappa ringde och frågade hur besiktningen gick och jag svarade att det gick jättebra och att de var jätteroligt. Då tyckte han att jag var lite knäpp och sa att:
- Näe... det är INTE roligt.... man är ju nervös.
Men det var jätteroligt!! Det hände ju supermycket grejer hela tiden. Hipp så körde han den på nå rullgrejer. Happ så tvärbromsa han. Hej å hå så var bilen 2 meter upp i luften och skakade. Saker åkte omkring uppe i taket och på golvet. Det var riktigt roligt faktiskt. Längtar tills jag får besikta nåt nästa gång. Ni kan väl slå en signal om det är nåt som behöver besiktas så fixar jag det. Helt perfekt.

 Nu måste jag hjälpa till med maten.

Tjingeling

Nice

Lagom till frukost skedde ett major svavelutsläpp. Så nu vågar man inte sticka ut näsan genom dörren pga lukten. Råkade nämligen göra det när jag skulle vädra mina sängkläder vilket innebär att en svag doft av äggfis nu upptar större delen av huset. Mumsigt :S

För övrigt undrar jag om det bara är jag som ser den här kommentaren som en pik?? Kanske dags att byta ut headern... den har ju faktiskt varit med rätt länge. Vad tycker ni??

image140

Hej

Jag och pappa har påbörjat det stora "göra en sänggavel"-projektet. Kommer att bli mkt mkt spännande.

Nu ska vi äta semlor. Kommer att bli mkt, mkt gott.

Det är fettisdag!!

Helgens innehåll

- Dryg bussresa 1.
- Shopping à la Jönssonligan. "4 meter bokplast, en duschskrapa, ett väggur..."
- LAGERHAUS.
- Närgångna tanter.
- Lokalbuss.
- Guldkompassen.
- Betongsäng variant mjukare.
- 45 min iskall promenad.
- Middag hos L+L=supertrevligt!!
- Update om gamla bekanta
- Mord! Ja, detta är helt sant... vi mördade jästsvamparna! Fast bullen blev god ändå :)
- Två vändor upp och ned till/från 4:e våningen med två gardinvepor.
- Ännu drygare bussresa 2. Med inslag av inlandet.

image139

RSS 2.0