Akta heltäckningsmattan!! Den är nysådd!!

Kom på värsta intressanta grejen idag när vi satt och åt lunch. Det hela började med att vi pratade om hur äckliga gamla heltäckningsmattor är.

Å + O sitter och pratar, jag hör inte för jag sitter och tänker på annat. Plötsligt får jag en tanke...
Jag: ÖJ!!
Å + O tystnar och tittar frågande på mig.
Jag: Fattar ni så coolt det skulle vara om heltäckningsmattor växte, så man blev tvungna och klippa dom??
Å + O gapskrattar.
Å: Hehe... "det är din tur att klippa sovrummet idag"
Vi skrattar ännu mer.

Nämen förstår ni. Tänk om heltäckningsmattor växte... vilket jobb!! Hålla på och hålla efter dom som man gör med gräsmattan.

image94

OBS!! Bilden är ett fotomontage!!

Lättdiskat

Listar idag vad som är mest lättdiskat.

1. Osthyveln
Med sin enkla design och lättåtkomlighet är osthyveln en klar vinnare.


2. Kniven (ej bröd-)
Också otroligt lättdiskad och lätt att rengöra. Dock händer det rätt ofta att det ligger i det skurna ämnets natur att torka fast vilket gör rengöringen aningen komplicerad. Dock en värdig andrapristagare.

3. Tallriken
Är egentligen inte särskilt mycket mer svårdiskad än kniven men den har ju en betydligt större yta!! En tredjeplats är väl förtjänad.

Pensionssparande och dylikt

Den här dagen har varit betydligt intressantare än gårdagen. Vi inledde med att prata om försäkringar. Jag insåg rätt fort att jag i princip hade noll-koll vilket innebär att jag har lärt mig otroligt mycket idag.

Sen fortsatte vi med pensionssparande. Det finns ju massor med olika sätt man kan pensionsspara på! Känner mig kanske inte direkt manad att börja nu när jag ska studera i 5 år framöver men nu känns det iaf som att jag har lite mer kött på benen.

Efter lunch fortsatte vi med arbetarrörelsens historia samt litegrann om arbetslöshet, a-kassa osv. Sen fick vi se en kort film. En intervju med Marian Radetzki.

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=712630

Vilket otroligt intressant människa!! (På ett negativt sätt alltså, vill absolut inte förtala nån här i bloggen). Indirekt säger han typ att han vill avskaffa demokratin. Man kan även fundera på hur mycket han själv tycker att han presterar för. Jag blir helt enkelt ARG när jag lyssnar på den här intervjun.

Nä, nu måste jag sansa mig. Jag ber för övrigt om ursäkt för det här inläggets tråkighet men roligare än så här har jag inte haft det idag.

Tjingeling!

Kurs

Har varit på kurs idag med jobbet. Kan inte direkt påstår att det var världens mest intressanta (facklig grundkurs) men alltid lär man sig väl något. De som håller i kursen är faktiskt riktigt duktiga så det lättar upp saker och ting en hel del.

Just de ja....
Fördelen med att jogga när det är riktigt kallt ute är att det går ruskigt fort :P

Nu ska jag gå och duscha.

Daft bodies

Riktigt bra gjort...


Dagens låt

Sonata Arctica - Fullmoon




"Only for you, only for you"

SUCK!!

Var på stan idag.

Såg med mina egna ögon hur två yngre tjejer svassade omkring bland kläderna inne på stadium i pumps, strumpbyxor och två dm korta kjolar. Hur fjortiz kan man bli?? Snälla nån!! Det är 7 minus och 30 cm snö ute!!

Ibland undrar man...

Emotest

Har gjort ett emotest. Är tydligen endast 13% emo för dom som är intresserade.
Jämfördes med herr Persson och fick frågan: Varför gjorde du ens det här testet??

image93
       




       testet

       hittar

       du

       här








Update

Jag är lycklig.


Dagens ord/uttryck

Att skala elefant.



(Det här är för övrigt mitt 100:e inlägg =P)


T-post

Har precis lagt in en beställning på en prenumeration... av t-shirtar!! Så himla coolt... var sjätte vecka får man en ny t-shirt med ett tryck baserat på en aktuell händelse som inträffat de senaste 6 veckorna. På insidan av t-shirten, bak i nacken, finns en beskrivning av "nyheten" i form av en liten artikel/notis.
Varje t-shirt kostar 200 SEK, vilket inte är alltför häftigt då alla frakt- och hanteringskostnader ingår i priset.
Läs mer HÄR

t-post

Dagens ord

att höra i hörne = att höra något som inte finns, jfr. "se i syne"

Skogsmulle no.1

Har varit ute i skogen idag och snitslat småtallar. Ägaren av markerna håller tydligen på med nåt sorts projekt för att se om älgarna låter bli att käka skotten på tallar som är snitslade. En tall där toppen blivit avbiten av en älg är nämligen i princip helt värdelös för skogsindustrin.
För att ta oss ut till hans plantering blev vi tvungna att köra rakt ut i skogen i typ en halvtimma. Kan informera om att vi pratar skogsbilsväg = helt "natural" dvs. oplogad och ca 30 cm snö. Tur att vi hade 4 - hjulsdrift. Hade inte kommit så långt med Opeln :P
"Man bli som bortskämd me 4 - hjulsdrift" (OBS!! Internskämt!!)
Sen pulsade vi ca 1,5 - 2 km genom skogen innan vi kom fram till planteringen som bestod av ca. 12 000 plantor (ogallrat). De flesta var riktigt fina men endel var ordentligt tuggade på. Kan numera se om en tall är älgäten, svampangripen (se bild 4) eller kommer att bli en bra planka om 50 år. Man lär sig nåt nytt varje dag!!
Såg även en hel del färska älgspår, se bild 6.




Nu sitter jag här helt nöjd. Känns ruskigt bra i kroppen faktiskt. Okej, jag känner mig helt slut. Men det är som helt slut på ett bra sätt. :)

Sov gott!! (Det kommer jag att göra iaf)

Hehe, snacka om baggy

Testade O:s jeans i helgen.
Ja, dom var för stora.

 

(Ursäkta bildkvalitén men det är O som har fotat med min mobil :P)

Potterlicious


Skidpremiär!!

Blev så otroligt sugen på att plocka fram skidorna och åka en sväng så jag drog på mig pjäxorna, satte på mig reflexvästen och pluggade in mp3:n i öronen. Att leta fram skidorna i garaget, gräva fram dom och ta ut dom utan att repa bilen var ett helt projekt i sig. Kände mig lite som Bambi på hal is de första 10 minuterna men sen släppte det och jag fick tillbaka min gamla stil igen. Kan inte direkt påstå att det är nån vacker stil men den funkar :P
Tyvärr var det ingen som hade spårat utan det var två parallella skoterspår. Skejtade därför hela rundan (!). Jalle hade varit stolt om han sett mig.
Kan meddela att det hela var OTROLIGT jobbigt. Efter ca. 5 km var jag helt slut i kroppen. Jag kan inte säga att jag har världens bästa kondition men helt täääskig är den faktiskt inte.
Skidor är lätt en av de mest underskattade sporterna. Man aktiverar nästan varenda muskel i kroppen och för att orka åka riktigt bra och riktigt fort måste man ha en ruskig kondition.
Tyvärr brukar jag ha en tendens att bli omåkt av äldre män i 70 års åldern vilket sänker ens självförtroende något. Vid sådana tillfällen brukar jag skylla på dålig valla, funkar jämt :)

Ni kommer garanterat få se mer av mig i skidspåren i vinter.

 

"Staden där det alltid är fest"

Fest

Ludd

När jag var hos O i helgen tog vi en sväng förbi  tvättstugan. Ni kanske minns den här bilden??



Jag kan meddela att saker och ting hade förvärrats. Se själva:



Varför har dagens unga akademiker så svårt att förstå en enkel anvisning??

Jobbiga saker med att bo hemma och vara ledig

1. Man måste städa. Inte bara det utrymme man hade behövt om man bodde själv, dvs. ca 20 kvm, utan ett helt hus. Ett helt hus med två våningar.

2. Man måste diska. Inte bara sin egen disk utan 5 gånger så mkt disk. Uppblottnade fingertoppar here I come!

3. Man måste handla. Inte bara 5 ggr så mkt som man hade handlat om man bodde själv utan även 5 ggr så ofta. Är snart tjenis med ICApersonalen.

4. Man måste sortera skräp, ni vet kartonger och sånt, typ varenda dag!! Förstår inte vart allt skräp i detta hushåll kommer ifrån.

5. Man har nästintill inget privatliv.

And finally...

6. Allt måste göras på en gång, annars bli det tjatet.

Fast vad klagar jag på?? Jag bor ju faktiskt här gratis och det slår faktiskt det mesta :)

Varför??

Varför ska det vara så otroligt svårt att klippa högerhandens naglar?? Det blir ALDRIG bra!!

HAHAHAHAHAHA

Jag dör... så otroligt fult...

 


Dagens låt

Hörde den på radion i fredags på bussen. Sen satt den fast, den har gått på repeat i mitt huvud hela helgen.

VARNING! Refrängen är extremt catchy :S

The Mitchell Brothers - Michael Jackson


Hemma igen

Hallu :)

Helgen har varit supermysig och efter ytterligare 2 h på bussen samt ett tufft ridpass är jag nu helt slut! Ska bli skönt att krypa ner under flufftäcket och "snutta kudde".
Kände precis att jag är alldeles stel i kroppen. Två nätter på betongmadrass och lång bussresa har gjort sitt. Lite träningsvärk på det här så. Lär ha vissa svårigheter att gå imorrn. Hehe... ridlektionen imorrn kommer nog att gå sådär. NEJ! Hur var det nu med positivt tänkande?? Jag kan ju inte sitta här och... ja... negativiera. (?)

Nä, he va nå allt...

massage önskas

Hos O

Kan meddela att natten gick bra. Sängen var betydligt bredare än väntat men väldigt, VÄLDIGT obekväm :S Det är bara en tunn, stenhård madrass som ligger på en hård träbrits. Isch! Har man inte ont i kroppen innan så får man det garanterat efteråt.

Nu ska vi ut och upptäcka ghettoume (som dagen till ära är alldeles grått).

Trevlig helg!!

Promenad

Var ute och tog en promenad i det vackra vädret. Otroligt härligt! Träffade en kvinna på min gata som frågade:
- "Which way is the buss station?"
Man bor ju i värsta metropolen liksom :P Helt ovärt att åka ända till London för att få öva på det engelska språket.

   

Nä, nu ska jag ta och åka till ICA och helghandla åt mamma + tanka bilen. Har fått en låååååång handlingslista :S

Diskproppstrubbel

Se vad som hände då jag diskade!! Har aldrig varit med om nåt liknande förut :S


16/11

Nämen tjenare...

Håller på att packa, ska nämligen vara hos O hela helgen. Lite spännande då jag inte hunnit se hans studentrum än eller träffat hans korridorskamrater. Ska bli jättekul!
Nåt som kommer bli mindre kul är det faktum att han bara har en säng med bredden 85 cm. Det innebär att vi alltså kommer att ha ca 42,5 cm var. Räknar man dessutom på att O borde få mer utrymme än mig eftersom han är mycket bredare, ja, då minskar ju min andel en hel del. :S
Jaja, vi får se hur det går. Kanske slutar med att vi lånar en madrass av nån och sover på golvet trots att O påstår att det är svinkallt. O = element vilket innebär att när O säger att han brukar frysa, då är det illa.
Men innan jag sätter mig på bussen har jag ju ridlektion!! Ska bli superkul... om jag inte minns helt fel har vi dressyr idag. Vi borde iaf ha det eftersom vi hoppade förra veckan. Tyvärr innebär det här att jag inte kommer att vara hos O föränn vid 23:30 ikväll. Men, men... vi har ju hela helgen på oss ;).

Ha dé


Hihi

O tvättade idag. O bor i studentkorridor.



På skylten står det alltså:
"OBS! Endast för damm och ludd. Förpackningar för tvättmedel och sköljmedel tar du givetvis med dig till källsorteringen - Kvartersvärden"

Vacker vinterdag

     

Varm brudklänning

Hehe... hittade ett mönster på en stickad brudklänning. Se här.

Grönsakscouscous med feta

4 port.

1 st fänkål, strimlad
1 gul paprika i bitar
5 dl tomatjuice
2 pressade vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongstärning
4 dl couscous
1 ½ dl svarta oliver
200 g fetaost

Till servering: Matyoghurt/crème fraiche och ev. sallad.

Strimla fänkålen och paprikan. Koka upp tomatjuice, vitlök och smulad buljongtärning i en kastrull. Ta bort från värmen. Blanda ner couscousen och låt den svälla under lock ca 5 min. Under tiden - stek grönsakerna mjuka i en stor stekpanna. Rör couscousen fluffig med en gaffel och blanda ner den samt oliver och tärnad fetaost i stekpannan. Servera med matyoghurt.


Lunchgäst!!

Ska precis ta och sätta igång med lunchen eftersom P ska komma förbi. Ska bli superkul!! Det börjar bli ett tag sen vi träffades sist pga att vi sällan är lediga samtidigt.
Har tänkt bjuda på en jättegod och jätteenkel couscousrätt som O:s mamma brukar göra. Skulle kunna lägga ut receptet senare.

God lunch ;P


Svaret på frågan

Hittade ett svar på frågan: Varifrån kommer ordet "örngott"?

"Örngott (huvudkudde,) fornsvenskans örnagat, har omtvistat ursprung. Senare leden innehåller sannolikt en avljudsform gat till det isländska verbet geta i betydelsen få, uppfånga. Örnagat alltså det som mottager öronen. Enligt vissa källor kan det även härledas till isländskans getast at, finna behag i. Det kan eventuellt även härledas till den infattning vari örat sjunker ned, falsen i en dörr, isländskans gatt - dörröppning."
Källa: Svensk etymologisk ordbok av Elof Hellquist. Lund 1957


Så nu vet ni det :P

Har haft en skumdröm!

Dvs. en mycket skum dröm.

Drömde nämligen att jag var en superhjälte.
Fiender: Massor av Darth Vaders.
Superkrafter: 3 olika.
1. Jag kunde springa upp och ner för väggar och i taket. Superkraft à la Spiderman.
2. Jag kunde skjuta röda blixtar med ögonen. Superkraft à la X-men.
3. Jag kunde skjuta lila blixtar av skadligt UV-ljus genom en genomskinlig tandställning, ni vet en sån där gom. Men det funkade bara om jag först hade svalt en UV-glödlampa. Superkraft à la okänd.

Det hela utspelade sig på en flygplats. Darth Vadrarna jagade mig runt, de var överallt. Det skumma var att dom inte kunde se något, dom luktade sig liksom fram. Litegrann som dödsätarna i Harry Potter fast med Darth Vader masker.
Denna flygplats hade ett hotell och mitt i hotellets innergård stor en stor rund byggnad. Detta var hotellets lyxsvit. Den var helt vit inuti och det var här själva slutstriden utspelade sig.

Sen vaknade jag, lite bitter över att jag aldrig fick veta hur det hela slutade. :(

Dagens ord

örngott

haha... kunde inte låta bli. Så himla skumt ord. Undrar vart det kommer ifrån??

Rättelse

Hmm... lite komplicerat det där med täcket...

Så här är det:
Påslakanet och örngotten fick jag i födelsedagspresent av O. Så de är mina.
Själva täcket betalade vi däremot hälften var av. Så det är bådas.
Alltså... när man pratar om själva täcket så är det bådas men pratar man om "allt" så är det mest mitt eftersom påslakanet och örngotten är mina. Men eftersom jag skrev täcket i förra inlägget så kan man säga att det var FEL!!

Rätt ska va rätt!!

Dvs. jag äger alltså flest andelar i täcket  jag menar "allt" och har dessutom vårdnaden om det. 'Puh' nu höll det på att bli fel igen...


The Dead Terrorist

Ganska lång men riktigt kul...


Human Art

Kanske hur coolt som helst :D


Flufftäcke!!

Jag och O har investerat i ett jättetäcke tillsammans. (Eller ja, den delen han betalade fick jag i födelsedagspresent så det är typ mitt :P) Närmare bestämt 240 * 220 cm = superlyxigt!!
Numera slipper vi slåss om det när vi sover tillsammans, helt perfekt!! Och när jag sover själv... då drunknar jag i det :P


Gangsta-Stina


Dagens låt

Brainstorm - Under My Wing



Ja, det är samma Brainstorm som år 2000 tävlade i Eurovision Song Contest med låten My Star.

Survival Of The Fittest


Dagens tips

Det blir MYCKET roligare att städa om man gör detta i högklackat. Jag lovar.

   

Kolla in... röda tights, högklackade skor (kanske inte världens högsta men vaddå?? Perfekta att städa i :P) samt en I love norrländskt t-shirt. Det blir inte bättre än så här!! (eller snyggare)

Mer färgläggning

Hade andra halvan av barnen idag och pratade med dom om uteridning. Även igår färgla vi och här ser ni resultatet:

image63

Ruskigt snyggt om jag får säga det själv.

Vi kom även in på det här med skola och jag frågade vilka skolor dom gick på och och vilken klass. Fick då frågan...

- Men... vilken klass går du i då??
- Jag har gått ut skolan, jag jobbar...
- Va!! Men då är ju du vuxen!!
Varvid ett annat barn glatt tilla:
- Hehe... du är väldigt kort för att vara vuxen.

Jag är inte alls kort!! Inte jätte iaf...

Ja se de snööööa.... :)

     

     

     

Dagens låt

Samim - Heater



Blir man inte glad så säg??

Fler Londonbilder!!

Denna gång från området kring shoppinggatan Oxfordstreet.

       

     

Sidtips

Vill ni se en sjuk hemsida, kolla in http://hejbilist.se 

Söta kortfilmer

Småroliga kortfilmer med intressanta slut av Bruno Bozzetto :) Otroligt vacker musik av Roberto Frattini






Lite Londonbilder...

...för den intresserade. Kan meddela att London var hur häftigt som helst. Alla måste åka dit nån gång i livet.

Här är lite bilder från området kring Madame Tussauds och Baker Street.

   

Dagens låt

Uffie - First love



Tänker alltid på O när jag lyssnar på den här låten :)

Trist tisdag

Blev uppsagd idag. Har jobb till nyår sen är det hejdå. Vi är tre stycken som måste gå pga avsaknad av jobb.

Självklart otroligt tråkigt i och med att jag trivts så fantastiskt bra men samtidigt ska det bli spännande att se vad som händer i vår. Ska ju inte börja plugga föränn till hösten. Nån som har nåt förslag?? (Har ju några idéer själv men det är alltid kul att höra vad andra tycker)


Dagens tips

ÅK TILL LONDON!!!

RSS 2.0